گروه صنعتی یاس سپید بزرگترین مرکز تولید و پخش پلاسکو

فواید و معایب استفاده از ظروف روحی

آیا به نظر شما، نوعی قابلمه ای که در آن غذا را می‌پزید، اهمیت دارد؟ آیا باید به نوع قابلمه و یا ظرف مخصوص پخت و پز اهمیت داد؟
اگر اعضای خانواده تان و سلامتی شان برایتان اهمیت دارد، باید به نوع ظرفی که می‌خواهید غذا را در آن درست کنید، اهمیت دهید.در ادامه از فواید و معایب استفاده از ظروف روحی خواهیم گفت.

ظروف روحی
به ظروف روحی، ظروف رویی نیز گفته می‌شود و آن طور که برخی افراد تصور می‌کنند، از فلز پر خاصیت روی ساخته نشده است. ظرف‌های روحی را از آلومینیوم می‌سازند و یکی از قدیمی ترین ظرف‌هایی هستند که در آشپزخانه منازل ما ایرانی‌ها مشاهده می‌شود. ظرف‌های روحی، سبک هستند و با سرعتی مناسب گرما را انتقال می‌دهند؛ همین دلایل برای آنکه این قابلمه‌ها جایگاه ویژه ای در آشپزخانه به دست آورند، کافی به نظر می‌رسد. از آنجایی که قیمت فلز آلومینیوم در بازار افزایش پیدا کرده، ساخت و تولید این ظروف نیز کمتر شده است.

مزیت ظرف‌های روحی
در ادامه صبحت در مورد ظرف‌های روحی و یا رویی باید در مورد مزیت‌های این نوع ظرف نیز نکاتی را ارائه کنیم. این مزیت‌ها به شرح زیر هستند:
•    یکی از مهم ترین مزیت‌های ظرف رویی، سبک بودن است. به جهت پر کاربرد بودن قابلمه‌ها، وزن کم باعث سرعت بخشیدن به کارها شده و خانم‌های خانه دار با مشکلات کمتری برای جا به جایی این ظروف مواجه هستند.
•    مورد دیگری که آن نیز مزیت این ظروف می‌باشد، پخش کردن حرارت به صورت یکنواخت است. در ظروفی که از این خاصیت بهره می‌برند، غذا با کیفیت بیشتری می‌پزد.
•    مناسب بودن قیمت دیگر مزیت ظرف‌های روحی به شمار می‌رود. با مراجعه به فروشگاه یاس سپید ، می‌توانید این ظروف را با قیمتی بسیار مناسب خریداری کنید.

معایب ظرف‌های روحی
•    یکی از بدترین و خطرناک ترین عیب‌هایی که می‌توان برای ظرف‌های روحی بیان کرد، واکنش دادن آلومینیوم موجود در بافت ظرف با مواد غذایی است که داخل قابلمه ریخته می‌شود. ورود این عنصر به بدن باعث ایجاد بیماری‌هایی مانند یبوست، آلزایمر، پوکی استخوان، بی نظمی‌های گوارشی و غیره می‌شود.
•    ایجاد مشکل در هنگام راه رفتن، کم خونی و حتی غش کردن از دیگر مخاطرات و عوارض پخت غذا در ظرف‌های روحی  است.
•    اگر آب را در این نوع ظرف بریزید و بگذارید به جوش آید، دیواره‌های ظرف به سرعت سیاه می‌شوند؛ تمیز کردن ظرف‌های روحی سیاه نیز با دردسرهای خاص خود همراه است.
•    مواد غذایی ترش، شور و یا موادی که اسیدی هستند را نمی توان در این ظرف‌ها نگهداری کرد.
•    این ظرف‌ها مناسب خیس کردن برنج نیستند؛ زیرا آلومینیوم در برابر نمک هیچ گونه مقاومتی از خود نشان نداده و به سرعت با آن ترکیب می‌شود.

تمیز کردن ظروف روحی

وقتی آب را در این ظروف بجوشانید باعث سیاه شدن آن می‌شود.

برای ازبین‌بردن این سیاهی می‌توانید در هنگام پخت به آن چند قطره آبلیمو یا سرکه اضافه کنید. با جوشاندن کمی پودر لباسشویی نیز در این ظروف می‌توان سیاهی آن را از بین برد. البته این تغییر رنگ و ایجاد لک در ظروف رویی هیچ تأثیری روی کیفیت غذا نخواهد داشت. در کودکان، خانم‌های شیرده و جوانان کمبود روی بیشتر دیده می‌شود. روی نقش بسیار مهمی در خنثی‌سازی مواد سمی در بدن دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *